Tweelingzielen | Alles wat je hierover wil weten

Tweelingziel is een veel besproken onderwerp. In mijn werk als regressietherapeut (QHHT) zie ik dit regelmatig voorbij komen en krijg er vaak vragen over. In dit blog ga ik je meer vertellen over de liefde tussen tweelingzielen. Hoe je een tweelingziel kunt herkennen, hoe je weet dat iemand jouw tweelingziel is en welke fases doorlopen worden in een tweelingziel relatie. Maar ook helderheid of de tweelingziel niet een obsessie is. En ik begin met de vraag; wat is een tweelingziel?

Wat is een tweelingziel en hoe is dit ontstaan?

De theorie over tweelingzielen dat al eeuwenlang bestaat en is afkomstig uit verschillende culturen en religies over de hele wereld. Het idee is dat er een persoon is die perfect bij je past en met wie je een diepe, spirituele band deelt, zelfs over verschillende levens heen. En dit laatste kom ik dan ook regelmatig tegen in mijn werk.

Plato over tweelingzielen

Sommige bronnen suggereren dat de oorsprong van het idee van tweelingzielen kan worden teruggevoerd tot de oude Griekse filosoof Plato, die schreef over de “mythe van de androgyne” (is zowel man als vrouw) in zijn Symposium. In dit verhaal beschrijft hij hoe de mens oorspronkelijk als een compleet wezen werd geschapen, maar later in tweeën werd gesplitst door de goden en dat deze twee delen, die van het mannelijke en vrouwelijke, altijd naar elkaar blijven zoeken om weer één te worden.

In andere culturen en religies, zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en het jodendom, zijn er ook overtuigingen en verhalen die verwijzen naar tweelingzielen, elk met hun eigen interpretaties en betekenissen.

Er zijn verschillende ideeën en theorieën over wat een tweelingziel is en hoe een tweelingziel ontstaat. Er is nog niet heel precies een vinger op te leggen maar men gaat uit van volgende theorieën.

Dolores Cannon over tweelingzielen

Dolores Cannon, een bekende regressie-hypnotherapeut, gelooft dat tweelingzielen twee delen zijn van dezelfde ziel, die zich hebben gesplitst om verschillende ervaringen op te doen en te leren in verschillende levens en dimensies. Ze beschrijft tweelingzielen als “twee helften van dezelfde munt” en zegt dat hun connectie dieper en sterker is dan welke andere relatie dan ook.

Over het algemeen ziet Dolores Cannon het concept van tweelingzielen als een belangrijk onderdeel van het spirituele pad van een individu en als een bron van diepe, transformerende liefde en verbinding.

Wat is een tweelingziel?

 1. Gesplitste ziel: Sommige geloven dat een ziel bij de geboorte in tweeën wordt gesplitst en dat deze helften verder gaan als twee afzonderlijke individuen. Deze helften zoeken elkaar uiteindelijk weer op om hun oorspronkelijke eenheid te herstellen.
 2. Eenzelfde oorsprong: Andere ideeën suggereren dat tweelingzielen afkomstig zijn van dezelfde bron, dat ze bijvoorbeeld afkomstig zijn van dezelfde ster of planeet. Door op aarde te incarneren, komen ze elkaar weer tegen.
 3. Hoger doel: Er wordt ook wel gezegd dat tweelingzielen bij elkaar komen om een hoger doel te vervullen en dat hun samenzijn de wereld op spiritueel niveau ten goede zal komen.

Lees hier meer over wat de ZIEL nou eigenlijk is…

Tweelingzielen liefde

Tweelingziel liefde wordt vaak beschouwd als een intense, diepgaande en spirituele verbinding tussen twee zielen. Het gaat verder dan gewone romantische liefde en kan zelfs over verschillende levens heen gaan. De liefde tussen tweelingzielen wordt vaak gekenmerkt door een diep begrip, een gevoel van thuiskomen en een onvoorwaardelijke acceptatie van elkaar. Het is een liefde die op zielsniveau wordt ervaren en die wordt gevoeld als een diepe innerlijke rust en vrede.

Tweelingziel liefde kan echter ook gepaard gaan met uitdagingen en moeilijkheden, omdat het samenkomen van twee zielen soms leidt tot innerlijke confrontaties en groeiprocessen. De intense en diepgaande verbinding tussen tweelingzielen kan soms ook tot conflicten en pijnlijke emoties leiden.

Hoe weet je of iemand een tweelingziel is?

Het herkennen van een tweelingziel is vaak een persoonlijk proces van innerlijke herkenning en bevestiging. Het is een diep innerlijk weten.

 1. Diepe en onverklaarbare connectie: Je voelt een diepe, onverklaarbare en vaak onmiddellijke connectie met de persoon.
 2. Intense gevoelens: Je voelt intense gevoelens van liefde, empathie, begrip en compassie voor de persoon, en voelt dat je hem of haar op zielsniveau begrijpt.
 3. Synchroniciteit en toevalligheden: Je ervaart veel synchroniciteit en toevalligheden met de persoon. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie dezelfde droom hebben gehad, of dat jullie elkaar onverwacht op bijzondere plekken tegenkomen. Tegelijk dezelfde soort berichten naar elkaar stuurt, dingen denkt of zegt. Dit gebeurt vaak al gelijk in het begin.
 4. Innerlijke groei: De persoon heeft een grote impact gehad op je persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Je voelt dat je samen met de persoon groeit en evolueert. Je hebt en houd een extreem verlangen naar groei.
 5. Een gevoel van thuiskomen: Je voelt dat je bij de persoon ’thuiskomt’ en dat je compleet bent als je samen bent. Je kunt helemaal jezelf zijn.
 6. Aanvullende energieën: Jij en je tweelingziel kunnen verschillende energieën hebben die elkaar in balans houden.
 7. Groei en transformatie: Tweelingzielen stimuleren elkaar om te groeien en te transformeren op positieve manieren.
 8. Onvoorwaardelijke liefde: Je kunt onvoorwaardelijke liefde voelen voor je tweelingziel, zelfs wanneer er veel uitdagingen en moeilijkheden zijn.

Herkennen van een tweelingziel

Het herkennen van een tweelingziel kan voor elke persoon anders zijn. Hieronder benoem ik een paar tekenen die sterk kunnen wijzen op de aanwezigheid van een tweelingziel:

 1. Intense connectie: Je voelt een intense, onverklaarbare connectie met iemand dat veel dieper gaat dan een gewone romantische relatie. Het gaat vaak gepaard met een intens gevoel van thuiskomen en je voelt je helemaal op je gemak.
 2. Spiegelbeeld: Je voelt dat de ander een spiegelbeeld van jezelf is, alsof je naar jezelf kijkt. De ander kan dezelfde interesses, waarden, persoonlijkheidskenmerken en zelfs uiterlijke kenmerken hebben.
 3. Sterke aantrekkingskracht: Je voelt een sterke aantrekkingskracht naar de persoon toe en seksualiteit is van een ander soort level vanwege de diepte connectie / samensmelten.

Tweelingziel toevalligheden en synchronisiteiten

Ik wil nog graag iets toevoegen over tweelingziel toevalligheden en synchroniciteiten. Want zijn al deze synchroniciteiten wel toevalligheden. Toen ik mijn tweelingziel ontmoette hadden we bizar veel toevalligheden. Ik kon gewoon niet geloven dat er zoveel dingen tegelijk opgingen. We kenden elkaar nog maar net en telkens wilden we dezelfde dingen zeggen. De eerste date voelde werkelijk alsof ik hem al jaaaaaaren kende. Intuïtief aanvoelen, zelfde acties verrichten en bijvoorbeeld 1111 kwam gelijk al heel vaak door. Ook hebben we heel veel synchroniciteiten in het verleden. Zelfde soort relaties, familiesfeer, vrienden, gaven en struggels. Hieronder de meest 5 opvallende zweelingziel toevalligheden:

 1. Herhaalde getallen: Tweelingzielen kunnen vaak herhaalde getallen zien, zoals 11:11, 22:22, 333, enzovoort. Dit wordt vaak beschouwd als een teken van universele begeleiding en synchroniciteit.
 2. Toevallige ontmoetingen: Tweelingzielen kunnen elkaar vaak op onverwachte plaatsen en momenten tegenkomen, alsof het universum hen samenbrengt.
 3. Dezelfde gedachten of gevoelens op hetzelfde moment: Tweelingzielen ervaren soms het gevoel dat ze op dezelfde golflengte zitten, waarbij ze dezelfde gedachten, gevoelens of zelfs dromen delen.
 4. Symbolische gebeurtenissen: Gebeurtenissen in het leven van tweelingzielen kunnen symbolische betekenis hebben en lijken te passen bij hun spirituele reis of groei.
 5. Intuïtieve communicatie: Tweelingzielen kunnen een sterke intuïtieve communicatie ervaren, waarbij ze elkaars gedachten aanvoelen of op telepathische wijze met elkaar in contact lijken te staan.

Tweelingzielen in verschillende levens

Tweelingzielen hebben vaak al verschillende levens met elkaar doorgebracht. Er is een diepe spirituele connectie tussen twee zielen. Dit verklaart vaak ook de enorme aantrekkingskracht en de herkenning.  Dit komt doordat hun zielen een onuitwisbare band hebben die zich dus over vele levens uitstrekt. En daarom voelt het vaak alsof ze elkaar al kennen van een ander leven.

Quantum Healing Hypnose (QHHT) is een vorm van regressietherapie waarbij je wordt geholpen om terug te gaan in de tijd, vaak naar vorige levens, om emotionele en spirituele problemen op te lossen en helder te krijgen. QHHT is een goede manier om te zoeken naar aanwijzingen en meer informatie over hun tweelingziel te krijgen of proberen hun tweelingziel te vinden. QHHT is een perfecte methode om te achterhalen of deze persoon wel echt een tweelingziel is.

Mocht QHHT net iets teveel voor je zijn dan is wellicht de Quantum Twinflame Connect sessie iets voor jou! Deze krachtige innerlijke reis en alleen gericht op jouw tweelingziel connectie. Zie, voel en ervaar welke levens jullie samen hebben gehad en wat jullie missie en doel in het huidige leven is. Voel in op energie en weet precies hoe het zit.

Quantum Twinflame Connect

1 op 1 hypnose en regressie sessie

De fases van een tweelingziel relatie

Tweelingzielen relaties gaan vaak gepaard met verschillende fases die de twee zielen doorlopen om uiteindelijk samen te komen en hun hogere doel te vervullen. Hieronder sleg ik de meest voorkomende fases uit:

 1. De ontmoeting: Dit is de eerste fase waarin de twee zielen elkaar ontmoeten. Het kan zijn dat ze elkaar meteen herkennen en een diepe connectie voelen, of dat ze elkaar pas later herkennen als hun tweelingziel.
 2. De aantrekkingsfase: Na de ontmoeting voelen de tweelingzielen zich sterk tot elkaar aangetrokken. Er ontstaat een diepe verbinding tussen hen die verder gaat dan een gewone romantische relatie. Ze voelen elkaars energie en kunnen elkaars gedachten en emoties aanvoelen.
 3. De uitdagingenfase: Na de aantrekkingsfase volgen vaak uitdagingen en obstakels die overwonnen moeten worden. Dit kunnen bijvoorbeeld oude pijnen en trauma’s zijn die geheeld moeten worden. Ook kan het zijn dat de zielen elkaar even los moeten laten om te groeien en zichzelf te ontwikkelen.
 4. De harmoniefase: Als de tweelingzielen de uitdagingen hebben overwonnen, komen ze in de harmoniefase terecht. Hierbij zijn ze in staat om samen te werken en hun hogere doel te vervullen. Ze zijn elkaars perfecte match en vullen elkaar op spiritueel, emotioneel en mentaal niveau aan.
 5. De dienstbaarheidsfase: In deze laatste fase zijn de tweelingzielen in staat om hun verbinding en spirituele ontwikkeling in te zetten voor de wereld om hen heen. Ze kunnen bijvoorbeeld dienstbaar zijn aan anderen of samenwerken aan een groter doel

Tweelingziel of obsessie

Ik merk dat er ook veel verwarring is over tweelingzielen. Wat ik vaak zie en wellicht ook zelf heb ervaren, is dat ongezonde relaties neergezet kunnen worden als een tweelingziel relatie. Zo heb ik zelf vastgezeten in een ongezonde relatie. Heel wat jaren geleden zat ik in een zeer bijzonder en opmerkelijke relatie. Laat ik het maar zo uitdrukken 🙂 Ik was toen nog helemaal niet bekend met de term tweelingziel. Nu hoor en zie ik er veel over en heb ook mogen ervaren hoe een echte tweelingziel relatie eruit ziet. Ik zie ook hoe sommigen vastzitten in een ongezonde relatie, waarin men denkt of hoopt dat het een tweelingziel is. Ik zie dan dezelfde patronen en ervaringen die ik zelf ook had toen ik op dat moment in een zeer ongezonde relatie zat.

Ik heb uiteindelijk wel heel veel van deze relatie kunnen leren en deze relatie was essentieel voor mijn groeiproces. En ondanks dat dit een heel heftige tijd was, ben ik mega dankbaar voor deze ervaring. Ik had toen maar zo kunnen denken dat dit een tweelingziel relatie was – maar nu weet ik beter en zie de verschillen. Dit was een een karmische relatie. Deze relatie /ziel zou je dan ook kunnen zien als een “false flame”. En daar is eigenlijk ook niks mis mee, want je leert hier ook weer enorm veel van. Voor mij was dat met name ZELFLIEFDE en BEWUSTWORDING.

5 tekenen dat je tweelingziel een obsessie is

Hier zijn enkele tekenen die kunnen wijzen op een obsessie in plaats van een connectie met een tweelingziel:

 1. Constante gedachten: Als je voortdurend aan de persoon denkt en het moeilijk vindt om je op andere dingen te concentreren, kan dit wijzen op een obsessie.
 2. Ongezonde afhankelijkheid: Als je je leven laat beheersen door deze persoon en moeite hebt om gelukkig te zijn zonder hen, kan dit wijzen op een ongezonde afhankelijkheid.
 3. Geen wederkerigheid: Als je geobsedeerd bent door iemand die geen interesse in je toont of niet hetzelfde niveau van betrokkenheid heeft, kan het zijn dat je in een obsessie zit in plaats van een connectie met een tweelingziel.
 4. Geen persoonlijke groei: Als de relatie met deze persoon je niet helpt om te groeien en te evolueren als persoon, kan het een teken zijn van een obsessie in plaats van een connectie met een tweelingziel.
 5. Negatieve effecten: Als de relatie met deze persoon negatieve effecten heeft op andere gebieden van je leven, zoals je werk, familie of gezondheid, kan het een teken zijn dat je in een obsessie zit.

Tweelingziel en heelwording

Waar het echt om gaat. Tweelingzielen spelen een belangrijke rol spelen in ons proces van heelwording. Omdat ze vaak een spiegel zijn van onze eigen innerlijke toestand. Wanneer we onze tweelingziel hebben gevonden, worden we vaak geconfronteerd met aspecten van onszelf die we nog niet hebben geheeld of geïntegreerd. Dit zal ons ertoe aanzetten om dieper te graven in ons innerlijke zelf en te werken aan het helen van onze wonden en blokkades.

Tweelingziel – uitdagende relatie

Het proces van heelwording kan voor tweelingzielen soms uitdagend zijn.  Omdat het vaak diepere lagen van emotionele pijn en trauma’s aanboort. Maar het kan ook een kans zijn om te groeien en te evolueren als individu en als zielenverbinding. Door onze eigen blokkades en wonden te helen, kunnen we ons openstellen voor een diepere verbinding met onze tweelingziel en een hoger bewustzijn.

Tweelingziel loslaten

Het is belangrijk om te onthouden dat het proces van heelwording voor tweelingzielen niet hetzelfde is als het proces van samenkomen. Hoewel het werken aan onze eigen innerlijke groei kan bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde tweelingzielverbinding, betekent dit niet noodzakelijk dat we automatisch bij elkaar komen of blijven. Het kan zijn dat we ons pad van heelwording afzonderlijk moeten voortzetten of dat we elkaar op een later moment in ons leven weer ontmoeten.

Al met al is het gehele proces van heelwording een belangrijke stap zijn in ons spirituele en persoonlijke groeipad, en kan het ons helpen om ons te verbinden met onze tweelingziel en een diepere staat van bewustzijn en welzijn te bereiken.

Tweelingziel therapeut

Als regressietherapeut, coach en ervaringsdeskundige help ik je graag verder met deze bijzondere relatie. Misschien struggle je met veel onduidelijkheid, voel je je radeloos en vind je het moeilijk om de relatie eventueel los te laten.

Misschien is het wel tijd om te ontspannen en te vertouwen dat het allemaal oké is.

Kom er ZELF achter. Jij gaat voelen en weten hoe het zit en met welke redenen jullie op elkaars pad zijn gekomen.

Geen reading van iemand anders, maar zelf ervaren, voelen en weten.

Meer lezen van, voor Soul Empowerment

Tweelingziel loslaten

Tweelingziel loslaten

Tweelingziel loslaten Voel je de pijn van het afgescheiden zijn, maar vind je het moeilijk je tweelingziel los te laten?...
Meer informatie
Heksenwond | Heel een eeuwenoud trauma

Heksenwond | Heel een eeuwenoud trauma

Heksenwond | Heel een eeuwenoud trauma De heksenwond, een eeuwenoud trauma dat diepgeworteld in ons DNA en collectieve bewustzijn ligt....
Meer informatie
De kracht van de klik met je therapeut

De kracht van de klik met je therapeut

De kracht van de klik met je therapeut De kracht van de klik met je therapeut. Of je nu op...
Meer informatie
Wat is Quantum Healing?

Wat is Quantum Healing?

Wat is Quantum Healing? Wat is Quantum Healing en hoe werkt dit? Quantum Healing is gelinkt aan ontdekkingen in de...
Meer informatie
Tweelingziel | Alles wat je hierover wil weten

Tweelingziel | Alles wat je hierover wil weten

Tweelingzielen | Alles wat je hierover wil weten Tweelingziel is een veel besproken onderwerp. In mijn werk als regressietherapeut (QHHT)...
Meer informatie
Is Quantum Healing Hypnose iets voor mij?

Is Quantum Healing Hypnose iets voor mij?

Is Quantum healing hypnose (QHHT) iets voor mij? Is het niet te zweverig? Kan ik dit ook doen als je...
Meer informatie
Contact met je Hogere ZELF

Contact met je Hogere ZELF

Contact met je Hogere Zelf, hoe werkt dat? Wat is eigenlijk het Hogere Zelf? En hoe weet je nu of...
Meer informatie
Hoe werken hersengolven en het bewustzijn

Hoe werken hersengolven en het bewustzijn

Hersenen produceren hersengolven en deze bepalen jou staat van bewustzijn. Het menselijk brein is complex en constant aan het werk....
Meer informatie
Wat is het verschil tussen regressietherapie en Quantum Healing Hypnose?

Wat is het verschil tussen regressietherapie en Quantum Healing Hypnose?

Quantum Healing Hypnose is een vorm van regressie- en reïncarnatietherapie. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee sessies? Laat...
Meer informatie
Wat is een Ziel?

Wat is een Ziel?

Wat is een Ziel? Eenmaal op het spirituele pad aangekomen en zelfs buiten dat, kunnen we haast niet om deze...
Meer informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *