lotusblom in de knop regressietherapie

Regressietherapie

Regressie betekent teruggaan. Teruggaan naar de vergeten oorsprongen van problemen. Met regressietherapie gaan we naar de kern waar de werkelijke angels van het probleem verstopt zitten. Al het onaffe, onopgeloste en onduidelijke dat we meedragen, kost ons (ongemerkt) veel energie. In die zin heeft het nut om met het verleden bezig te zijn, juist om daar los van te komen zodat je daarna meer in het NU kunt leven.

Just like the lotus we too have the ability to rise from the mud, out of the darkness and radiate into the world.
harmonie en balans regressie therapie

Reïncarnatietherapie is regressietherapie die accepteert dat veroorzaakte problemen ook in een vorig leven kunnen liggen. Met regressietherapie bedoel ik ook reïncarnatietherapie.

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in regressietherapie zijn vaak al wat langer bezig met persoonlijke ontwikkeling / zielsontwikkeling. Ze hebben een holistische kijk op het leven en/of lopen vast in de reguliere zorg.

Het mooie van regressie is dat je hier niet in hoeft te geloven. Ook speelt geloof of religie geen belemmerende rol. Nuchtere mensen kunnen bijzondere dingen meemaken waar ze nooit bij stil hebben gestaan. Men krijgt informatie door en legt verbanden waar ze zelf nooit aan gedacht hebben. Het helpt en verbetert aanzienlijk je leven.

Waar kan regressietherapie bij helpen?

 • Relatieproblemen
 • Bindingsangst en verlatingsangst
 • Zelfliefde
 • Angsten en fobieën
 • Depressie (vastlopen)
 • Seksuele problemen (seksueel misbruik)
 • Overgewicht en eetproblemen
 • Identiteitsproblemen
 • Verslavingen
 • Zelfontdekking (talenten, vorige levens, bewustzijnsverruiming)
 • Lichamelijke klachten
 • Levensvragen en zingeving
 • Vreemde ervaringen onderzoeken (missing time, buitenaards)

Hoe gaat de regressietherapie in zijn werk?

We beginnen met een intake gesprek. Zodoende kunnen we elkaar beter leren kennen en het geeft ook jou de gelegenheid om mij vragen te stellen. Vanuit jouw hulpvraag gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. We maken het probleem (en) helder en het einddoel dat je wilt bereiken.

De intake duurt ongeveer 1,5 uur. Aan de hand van dit gesprek wordt er een behandelplan opgesteld. Circa 2 weken later kan de eerste sessie plaatsvinden. Soms is één sessie voldoende maar meestal zijn er meerdere sessies nodig (gemiddeld 3).

Het is fijn om ongeveer een maand integratie-tijd tussen 2 sessies in te hebben. Ik kan je huiswerk / opdrachten meegeven en/of je kunt zelf verder gaan met zelfhypnose. Zelfhypnose houd in dat je de opgenomen trancesessie herhaaldelijk gaat terugluisteren. Na de therapie kan je altijd contact met me opnemen voor eventuele vragen of als je iets wilt delen over je (integratie) proces.

visueel pad werkwijze soul empowerment

Heb je al ervaring met regressietherapie en/of heb je al meer innerlijk werk gedaan, dan kunnen we overwegen de intake en de sessie op hetzelfde moment te doen.

Het is ook mogelijk om regressietherapie ONLINE te doen. Klik op de link of neem contact op voor meer informatie.

Enkele ervaringen van cliënten…

Ik had nooit verwacht dat dit naar voren zou komen, met zoveel verdriet. Wat een opluchting dat ik dit mocht loslaten en mocht zien dat alles oké was. Blijkbaar heeft mij dit onbewust toch heel erg dwarsgezeten.

Patricia

Patricia ging naar het moment nadat ze net was bevallen en acuut naar het ziekenhuis moest. Haar pasgeboren baby moest met oma mee in de auto achter de ambulance aan.

Het was een zeer bijzondere ervaring en het heeft me geholpen in mijn proces. Het heeft stukjes wat lichter gemaakt. Ik heb de opname beluisterd en zal dat binnenkort zeker weer doen. Dank je wel.

David

David is geadopteerd en hij had moeite om zijn plek in te nemen. Hij miste een soort van bestaansrecht. David ging onder andere terug naar de babytijd en heeft daar belangrijke dingen meegekregen van zijn biologische moeder en pleegouders.

Mijn ervaring met Brigith was echt diepgaand. Ze is goed voorbereid, kalm en professioneel. Nam overal de tijd voor en had nergens haast. Ze zorgde ervoor dat ik me mentaal en fysiek op mijn gemak voelde. Ik heb vrede gesloten met een deel van mijn verleden en heb de angst voor de toekomst verloren. De dagen na de sessie ben ik nog redelijk diep gegaan en voelde langzaamaan de zwaarte op mijn borst verdwijnen, ik voelde me lichter en minder bang. Zo enorm dankbaar!

Anja

Anja heeft jaren last gehad van angstgevoelens. Angst om aangevallen te worden en ze ervaarde vaak veel druk op haar borstkas. Hier kwam iets naar voren uit een vorig leven waar ze nu blijkbaar nog last van had.

Hoe werkt regressietherapie?

Vaak zijn we ons helemaal niet meer bewust wanneer en hoe een bepaald probleem, blokkade of overtuiging is ontstaan. Middels trance en regressie wordt het probleem vanuit het onderbewuste naar boven gehaald om het zodoende te transformeren en te helen. Elke genezing begint met feiten zien en begrijpen.

Het doel is catharsis. Catharsis is een NU ervaring. Het is de bevrijding van het verleden dat ons nu ziek en zwak maakt.

Reïncarnatietherapie accepteert dat bij het teruggaan naar de oorzaken van problemen, ervaringen dus ook uit vorige levens kunnen komen. En zelfs ervaringen van na het sterven en van voor de geboorte accepteert. Voor sommigen klinkt dat ongeloofwaardig, maar het gebeurt – en nog veel belangrijker – het werkt vaak heel therapeutisch.

Regressie is herbeleving. Herbeleving werkt therapeutisch als je tot catharsis komt. Catharsis is een emotionele ontlading die leidt tot emotionele vrede.

Inzicht, begrip, overzicht en aanvaarding. Die aanvaarding brengt vooral harmonie met jezelf en de omstandigheden. Men voelt zich meer ontspannen en vitaler. Lichamelijke ongemakken verminderen of verdwijnen. Immuunsysteem werkt beter, herstel gaat sneller.

Regressietherapie helpt je uit te zoeken waar je echt last van hebt, wat je echt wilt, maar ook welke talenten en capaciteiten je hebt.

Zelf ontdekken, zelf helen en zo de krachtige energie van het leven weer laten stromen.

lotus bloem

Out of the mud of your fears, struggles, pain and confusion; the lotus flower of your heart will spontaneously grow…

Veel gestelde vragen regressietherapie

Is regressietherapie effectief?
Regressie werkt over het algemeen zeer effectief en heelt in korte tijd bewuste en onderbewuste traumatische ervaringen.

Is regressietherapie gevaarlijk?
Regressietherapie is niet gevaarlijk. Tijdens de therapie wordt er gewerkt met energie en het is natuurlijk wel belangrijk dat de therapeut weet waar hij/zij mee bezig is.

Kan ik ook regressietherapie doen als ik niet in vorige levens geloof?
Ja absoluut. Met regressietherapie ga je terug naar verdrongen momenten waar je nu last van hebt. Dat kan zelfs iets van vorige week of een jaar geleden zijn. Meestal komen de verdrongen momenten uit onze kindertijd.

Heb ik in hypnose/trance nog controle over mezelf?
Tijdens de sessie ben je in een soort dubbel bewustzijn (elliptisch bewustzijn) en blijf je voor een groot deel in het “hier en nu” – je blijft bewust waar je bent, bij wie je bent en waaraan je wilt werken. Tegelijkertijd ervaar je allerlei gevoelens, gedachten en lichamelijke indrukken van “daar en toen”. Je hebt juist een extra focus en je bent altijd zelf in controle.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

We beginnen met een intake gesprek. Zodoende kunnen we elkaar beter leren en het probleem helder krijgen. Waar ben jij het meest bij gebaat en we bespreken het einddoel dat je wilt bereiken. De intake duurt ongeveer 1 uur. Indien je nog niet eerder regressietherapie hebt gehad dan is dit een aparte afspraak. Heb je hier al wel ervaring mee en/of je hebt al meer innerlijk werk gedaan, dan kunnen we overwegen de intake en de eerste sessie gelijk te laten opvolgen. Ik noem dit dan de All in Sessie.

Gemiddeld heeft men 1 tot 5 sessies nodig (los van de intake).

Tarieven voor regressietherapie

Uurtarief €65,00 euro

 • Intake duurt circa 1 uur
 • Regressietherapie sessie duurt circa 1,5 tot 2 uur
 • All in sessie duurt circa 2 tot 3 uur (alleen mogelijk als je al bekend bent met regressietherapie en als je al innerlijk werk hebt gedaan)

Ik werk onafhankelijk van de zorgverzekeraar maar ik werk wel samen met leden van de beroepsvereniging voor regressie- en reïncarnatietherapeuten.

Of plan hier een gratis kennismakingsgesprek

Artikelen van, voor Soul Empowerment