Life Between Lives

Life Between Lives (LBL)® is ontwikkeld door Dr. Michael Newton, een veelgeprezen internationale spirituele reïncarnatietherapeut. Net als Dolores Cannon heeft hij ontdekt hoe je toegang kunt krijgen tot de wijsheid van de spirituele wereld en het Hogere Zelf. Het werk van Michael Newton (LBL) vertoont veel overeenkomsten met het werk van Dolores Cannon (QHHT) maar LBL richt zich met name op het leven tussen twee levens in. De plek waar we als ziel uitrusten, terugkijken op het leven dat we achter ons hebben gelaten en maken we plannen voor de nieuwe incarnatie.

Life between lives | De zielenreis

Life between lives is een sessie waarbij je de reis van je ziel volgt. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de uitspraak: “Je bent geen mens die een spiritueel leven zoekt. Je bent een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.” Wanneer ons fysieke lichaam sterft, maakt onze ziel een reis en een tussenstop aan de “andere kant” voordat ze weer opnieuw incarneert en de zielenreis van ervaren, leren en groeien hier op aarde (of daarbuiten) voortzet.

Deze “andere kant” wordt ook wel ons “thuis” genoemd. Cliënten (waaronder ikzelf) die dit hebben ervaren, ervaren een overvloed aan rust, liefde en wijsheid. Het voelt dus werkelijk als thuiskomen. Ieder mens (op enkele na) heeft al vele tussen levens ervaringen gehad en die zijn voor iedereen uniek. Tijdens het tussenleven wordt er gekeken naar het vorige leven, zie je “oude bekenden” terug en maak je plannen voor de volgende incarnatie, het volgende leven. Die oude bekenden maken deel uit van je zielenfamilie, waar je vaak al diverse levens mee hebt gedeeld en zielscontracten hebt afgesloten. Die contracten worden min of meer vastgelegd, uitgestippeld ,samen met de soul-council (de zielenraad) wat jullie in dat volgende leven te doen hebben.

live between lives overzicht

In een LBL-sessie worden de volgende stappen doorlopen:

 1. Het laatste leven: Reflectie op het voorafgaande leven en de lessen die daaruit zijn geleerd.
 2. Zieltransitie: De overgang van het vorige leven naar het tussenleven.
 3. Tussenleven: Een periode van rust, reflectie en planning tussen levens.
 4. Gidsen: Ontmoeting met spirituele begeleiders en het ontvangen van begeleiding.
 5. Levensoverzicht: Een evaluatie van levenslessen en persoonlijke groei.
 6. Soul Council: Overleg met een groep zielen over toekomstige plannen en uitdagingen.
 7. Huidig leven en lichaamsselectie: Inzicht in de keuze voor het huidige leven en lichaam.

Het vorige leven en de zielenreis

Het laatste leven is een belangrijk onderdeel van een Life Between Lives (LBL)® sessie. Tijdens deze fase wordt er diepgaand gereflecteerd op het voorafgaande leven, waarbij de lessen die daaruit zijn geleerd centraal staan. Na deze reflectie volgt de zieltransitie, wat de overgang betekent van het vorige leven naar het tussenleven. Het is een cruciaal moment waarop de ziel de verbinding met het fysieke lichaam verbreekt en de overgang maakt naar een staat van zuivere energie en bewustzijn.

Gidsen

We worden altijd begeleid door gidsen. Als je ze nog niet kent, zul je tijdens deze sessie met ze kennismaken. Ze begeleiden en ondersteunen je gedurende je leven, tijdens je zielenovergang, het leven tussen levens en ook tijdens deze sessie.

Levensoverzicht

Tijdens het levensoverzicht direct na de Zielstransitie (overlijden), is er een moment van besef en rust. Op dit moment wordt jou al het goede getoond dat je in de wereld hebt gedaan. Je krijgt ook het goede te zien dat je hebt gedaan vanuit het perspectief van anderen. Je krijgt letterlijk het rimpeleffect te zien krijgt wat jij teweeg hebt gebracht in het Universum. Hier kan je duidelijk zien en voelen hoe alles met elkaar verbonden is. Deze gebeurtenis wordt ook vaak ervaren door mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt.

Soul council | de Zielenraad

Een hoogtepunt van deze spirituele regressie is het ontmoeten van de Elders, Ascended masters, Zielen van Licht. Dit zijn verlichte en ontwaakte wezens die alle wijsheid hebben bereikt waardoor ze niet meer fysiek hoeven te reïncarneren. Ze hebben alle lessen geleerd en blijven thuis bij de Bron. Zij bekijken samen met jou de voortgang van “de ziel“ die het nog te gaan heeft (dhamma en karma) en kunnen diverse vorige levens linken en en helderheid scheppen zodat het heel duidelijk wordt wat er in het volgende leven wordt verwacht.

Huidig leven en lichaamsselectie

Tijdens dit proces kunnen mensen zich bewust worden van de diepgaande redenen achter hun huidige omstandigheden, relaties en uitdagingen. Het biedt een dieper begrip van hoe onze zielen ervoor kiezen om bepaalde ervaringen op te doen en lessen te leren in dit leven. Het verkrijgen van inzicht in de keuze voor het huidige lichaam opent de deur naar dieper zelfbegrip, zelfliefde en spirituele groei, waardoor we meer vervulling kunnen ervaren in ons leven.

Wat kan een Life Between Lives sessie voor jou betekenen?

Een leven tussen levens regressie-sessie kan vooral helpen als je moeite hebt om jouw huidige leven te accepteren. Het zal je ook helpen om angst voor de dood te verminderen of dit helemaal niet meer te voelen. Doordat je voelt , ziet en weet dat er meer is. Je voelt je thuiskomen. Wanneer we thuis ervaren, keren we terug naar de LIEFDE van het Universum, de BRON en Al Dat Is. Het is een enorme opluchting en verlichting om te WETEN dat we na dit leven een periode van rust ingaan en van onvoorwaardelijke liefde en vreugde. En met dit weten, zal je veel makkelijker door het leven heen gaan. Je angsten zullen minder worden, omdat vele angsten diepgeworteld liggen in het “doodgaan”

Wat kan een LBL sessie nog meer voor jou betekenen?

 • Inzicht in de relaties met de mensen om je heen en welke rollen zij spelen.
 • Begrip waarom je deze familie en/of dit leven hebt gekozen.
 • Waarom je bijvoorbeeld dit lichaam of zelfs waarom je een bepaalde ziekte hebt gekregen.
 • Je zielsmissie achterhalen en hier in alle rust en vrede naar gaan handelen.
 • Duidelijkheid waarom je hebt gekozen voor specifieke uitdagingen die je momenteel ervaart en wat hun betekenis en doel hiervan is.
 • Je levensdoel / zielsmissie

Overweeg je een LBL sessie?

Een Life Between Lives-sessie vereist enige ervaring met het reizen / verkennen van je onderbewuste op diepere lagen. Je bent bijvoorbeeld al eerder in regressie bent geweest en je hebt daar geen moeite mee gehad. De regressie ervaring kan bijvoorbeeld zijn geweest via QHHT, BQH, regressietherapie of Quantum Twinflame Connect. Het hoeft niet per se bij mij te zijn geweest.