In je kracht gaan staan. Wat betekent dat nou. Wat is de kracht in jou? Het begint met het geloof in die eigen kracht en het vertrouwen dat ook jij hier op aarde bent gekomen om een vrij en gelukkig mens te zijn. Het pad naar meer zelfbewustzijn en heling is een innerlijke reis die je vooral ZELF moet doen. Alles ligt in jou. En natuurlijk is fijn en goed om af en toe begeleid te worden door een coach of therapeut. Maar uiteindelijk zullen we het wel zelf moeten doen. En dat is niet om je te ontmoedigen maar jij bent de enige die allereerst de keus kan maken en stappen kan gaan zetten.

Ik deel graag mijn ervaringen die mij hebben geholpen in mijn proces van het overwinnen van verslavingen, chronische vermoeidheid, rugklachten, PMS en zelfs het label ‘SOLK’, en die hebben geleid tot vrijheid op alle gebieden van mijn leven.

De kracht in jezelf

De kracht in ons is pure levensenergie. De ongelooflijke kracht die van een zaad- en eicel, een prachtig mensje laat groeien in de buik van een vrouw. Van sporen in de lucht tot een volledige boom of bossen laat ontstaan……….. En ga zo maar door. Zonder deze energie, geen leven. Alles is doordrongen van deze energie en het is overal om ons heen. Wij mensen kunnen deze energie niet zien, maar we voelen het wel. Mensen, dieren, planten, natuur, steden – alles communiceert met ons via energetische verbindingen. We zijn energetische wezens en verbonden met het Veld om ons een heen. Die verbinding is onze kracht, pure levensenergie. Het begrijpen en erkennen van het feit dat je energie bent, vormt de eerste en meest cruciale stap.

Door jezelf los te maken van alle conditioneringen en programmeringen die je gedurende je leven hebt aangeleerd, open je de deur naar je innerlijke en vrijheid. Het besef dat deze aangeleerde patronen veranderbaar zijn, betekent dat je ze ook kunt afleren. De sleutel ligt bij jou, en het feit dat je deze pagina leest, getuigt al van jouw innerlijke kracht en het verlangen naar diepe verandering.

Twee onmisbare uitdrukkingen: Zelfbeschikking en Eigenaarschap

Zelfbeschikking (autonomie), ons vermogen om keuzes te maken die in lijn zijn met onze waarden, verlangens en doelen. Het volgen van je innerlijk kompas en het nemen van beslissingen die resoneren met wie we werkelijk zijn. Wat gebeurt er als we dit niet doen? Kom ik later in dit blog op terug.

Eigenaarschap: de verantwoordelijkheid voor de consequenties van onze keuzes en acties. Dat verder gaat dan het maken van beslissingen; het houdt in dat we ook de gevolgen accepteren, leren van onze fouten en zodoende groeien als individu.

Om zelfbeschikking en eigenaarschap eigen te maken, is het van belang om te luisteren naar onze innerlijke stem, bewuste keuzes te maken en bereid te zijn om te accepteren waar je nu bent en de volledige verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn te dragen.

Je bent misschien niet verantwoordelijk voor de pijn en moeilijkheden die je ervaart, maar je bent wel verantwoordelijk voor hoe je ermee om gaat. We dragen de ongemakken (maar ook de krachten!) mee van onze ouders, grootouders, overgrootouders of misschien nog wel verder terug. Sjamanen zeggen dat we tot 7 generaties teruggaan in deze energetische uitwisseling. En misschien wel meer, als ik hier zo over nadenk…. Maar het mooie is, dat we ook de 7 generaties na ons kunnen helen. Zo werken we dus (in)direct aan een betere wereld. Hoe mooi is dat?!

Maar hoe begin je daar dan mee?

Vaak gaat er eerst veel ongemak aan vooraf, of simpelweg een knagend gevoel van “Is dit het nu?” Want als je je al prima voelt, waarom zou je dan veranderen? Voor mij was het een combinatie van beide. Mijn jeugd was verre van ideaal, en ik had altijd al het gevoel dat er dingen niet klopten. Na verloop van tijd beginnen er steeds meer vragen op te borrelen en ga je de wereld om je heen anders bekijken, je realiseert je dat deze anders is dan je altijd had gedacht.

Mijn eerste besluit (en een besluit is al mega krachtig!) was; ik ga geen dingen meer doen die ik niet leuk vind / niet goed voor mij zijn. Vooral op het gebied van werk en de dynamieken die daarbij horen. Daar had ik genoeg van. Het logische vervolg daarop was: ga doen wat je leuk vindt. Dit was mijn drijvende kracht. En nu hoor en lees ik ook, (onder andere van Bashar) dat het volgen van je Bliss de ultieme kracht is. Maar dan moet je ook dingen laten vallen. Dus eigenlijk is het best heel simpel.

Wordt je bewust van de dingen die jou energie kosten. Wat zuigt de meeste energie van jou? Laat dat vallen. Dat kunnen mensen zijn, werk, familie, omgeving, verplichtingen. Stop ermee, kies voor jezelf. En waar wordt je echt gelukkig van? Ga dat meer doen! Je gaat je beter voelen en je gaat dan ook meer van deze energie aantrekken. En ja, sommige dingen zijn moeilijk en heb je moed voor nodig. Maar juist als je daar doorheen gaat, zal eigen kracht alleen maar toenemen.

En nee, kiezen voor jezelf is niet egoïstisch. Dat is ZELFLIEFDE. Want als jij uiteindelijk veel lichter en gelukkiger door de wereld heen gaat, dan heeft iedereen om jou heen daar profijt van. Bij een noodgeval in het vliegtuig dien je ook eerst jezelf te helpen en dan pas die ander.

Zelf doen

Er is veel dat we zelf kunnen doen. Terugkijkend op mijn eigen helende reis realiseer ik me dat ik veel op eigen kracht heb gedaan. Heling gebeurt niet altijd van de ene op de andere dag, hoewel dat wel mogelijk is! Instant genezing, wonderen, ze bestaan echt. Maar je moet er wel in geloven. Geloven is een kracht. En dan mag je gelijk aan de slag met een van onze diepste belemmerende overtuigingen. Ik kan het niet zien, dus ik geloof ik het niet. Hoe zelf genezing werkt lees je in dit blog; Wat is Quantum Healing? En hieronder deel ik graag wat mij aanzienlijk heeft geholpen.

RUST

Het allerbelangrijkste : Rust. Rust en nog meer rust. Luister naar je lichaam. Ga slapen, doe die powernap. Maak je niet druk wat een ander daar wel niet van moet vinden. Ook die huishoudelijke taken die “moeten”, die kunnen best wel even blijven liggen. Neem die rust. In rust, is de enige stand dat je lichaam kan zich kan herstellen en resetten. En als het je niet lukt om rust te nemen, probeer het dan met muziek of met nummer 2 hieronder. Onze lichamen staan tegenwoordig veel te veel AAN. we worden continue afgeleid en getriggerd. Velen leven lange tijd in de vexht en vlucht modus wat je lichaam als maar meer uitput. Ben je moe, dan rest er maar een ding. En anders gaat het lichaam dat wel voor je doen. Ben je vaak grieperig, verkouden, ongelukjes – allemaal tekenen om rustig aan te doen.

Zelf hypnose / Yoga Nidra

Zelf-hypnose en Yoga Nidra hebben mij mega goed geholpen om door lastige tijden heen te gaan. Middels ontspanning en suggesties wordt je kalmer, je kunt zelfs lekker in slaap vallen en gedachten kunnen worden verandert door positieve suggesties. Het onderbewuste pikt dit op, her-programmeert oude ingesleten gedachten die jou helemaal niet dienen. Je onderbewuste neemt de positieve en bekrachtigende suggesties/affirmaties op en dit gaat zich steeds meer uiten in je dagelijkse leven. Vaak voel je je gelijk stukken beter omdat je even hebt kunnen ontspannen, even niks meer aan je hoofd. En daarom werk ik hier nu ook mee.

De natuur in

Voel je je kloten of heb je even geen idee meer wat te doen. Ga de natuur in. Het liefst een gebied waar je minstens een uur kunt lopen. Even disconnectten van de wereld en ondertussen je lichaam en mind weer opladen met nieuwe frisse energie. Wees aanwezig in het NU. Probeer uit je hoofd te gaan. Kijk om je heen en observeer en verwonder wat je om je heen ziet. Zie maar eens wat er dan gebeurt.

Muziek / binaural beats

Muziek en binaurale beats hebben op onze stemming, stressniveau en concentratie. Muziek kan emoties oproepen en ontspanning bevorderen, terwijl binaurale beats bepaalde hersengolffrequenties beïnvloeden en zo ontspanning of focus te bevorderen. Het zijn met name de hersengolffrequenties die belangrijk zijn. De hersenen genereren hersengolven, die een cruciale rol spelen in het bepalen van je bewustzijnsstaat. Het menselijk brein is een complex orgaan dat voortdurend actief is. Het communiceert door middel van elektrische signalen en legt voortdurend nieuwe neurale paden aan. Wij kunnen hier invloed op uitoefenen door muziek van een specifieke frequentie te beluisteren of wanneer we emotioneel worden geraakt.

Je hebt dit waarschijnlijk zelf al eens ervaren. Een nummer waar je al vaak naar hebt geluisterd en dat je eerder geweldig vond, kan plotseling minder aantrekkelijk lijken. Op dat moment komt de muziek niet overeen met je energiefrequentie. Of het doet je teveel herinneren aan dingen waar je niet aan wilt denken. Kies dan voor binuaral beats om je zenuwstelsel te neutraliseren en kalmer te maken.

Inspirende boeken

Één van de eerste boeken die ik las was van Eckhart Tolle. De kracht van het NU. Wat een eye-opener.

Bewustzijn van het huidige moment, zonder de invloed van het verleden of de toekomst. Het gaat om het volledig aanwezig zijn in het nu, vrij van zorgen, angsten of gedachten over het verleden of de toekomst. Tolle benadrukt dat het vinden van vrede en vervulling alleen mogelijk is door te leven in het huidige moment, omdat het verleden en de toekomst slechts constructies van de geest zijn die afleiden van het ware leven in het Nu.

Start vandaag met lichter leven van Robert Bridgeman legt op een interessante manier uit hoe we lichter en bewuster kunnen leven. Tijdens zijn wereldwijde zoektocht langs 33 religies, mystieken, tradities en methoden; van Eckhart Tolle tot Deepak Chopra, van yoga tot Shamballah, van Iceman Wim Hof tot het sjamanisme. Brengt dit boek je ondanks en door alle verschillende invloeden dichter terug naar de kern.

Ook zijn boek Trauma, je bent gek als je het niet hebt is een aanrader.

Jan Bommerez heb ik nog niet zolang geleden ontdekt. Minder moeten, meer flow. Dit boek is fantastisch. Veel kennis en wijsheid. Verhelderende informatie over kwantumfysica, hart openen, wet van aantrekking en hoe het ego en de liefde werkt. Motiverend, inspirerend en praktische opdrachten om zelf te doen.

Ook biedt J. Bommerez een korte, gratis maar waardevolle cursus aan op zijn website.

Een ander fantastisch boek dat ik ondertussen al twee keer heb gelezen is; Ik Ben Zijn van Nisargadatta Maharaj. De zelf- gerealiseerde goeroe legt op veel verschillende manieren uit hoe we zelfrealisatie kunnen bereiken en kunnen stoppen met lijden. Het boek helpt om te leren loslaten, en de zaken vanuit een breder perspectief te bekijken en alles er te laten zijn.

Welke boeken hebben jou geholpen??? Laat het mij gerust weten in de comments 🙂

Yoga (Yin)

Yoga was één van de eerste dingen waar ik mee begon. Samen met mediteren. Ik had een paar boekjes en ging wekelijks naar een yoga les. You tube rukte toen ook enorm op en toen begon ik ook online yogalessen te volgen. En tegenwoordig is dit aanbod gigantisch. Check deze link voor een beginners yin yoga les.

Op een gegeven moment ontdekte ik de kracht van yin yoga, die diepere lagen van beweging stimuleert. Tijdens mijn eerste yin yogales moest ik huilen. Ik zat in de dragon-pose, een houding waarbij je langere tijd in dezelfde positie blijft, waardoor de diepere weefsels en meridianen (energiebanen) – in dit geval de heupen – worden beïnvloed.

Emotioneel gezien worden de heupen geassocieerd met het vasthouden van emotionele spanning. Het loslaten van spanning in dit gebied helpt bij het loslaten van emotionele ballast. En dat is precies wat er tijdens die les gebeurde.

Meditatie

Meditatie heeft mij ontzettend veel gebracht. Met name Vipassana meditatie. Vipassana meditatie betekent inzicht meditatie. Je observeert wat er op dat moment IS zonder daar een label aan te hangen, er iets van te vinden. Het doel is gelijkmoedigheid in alles wat je waarneemt. We zijn heel snel geneigd om overal iets van te vinden en er een een label aan te hangen. Een label aan een gevoel hangen is jezelf er mee identificeren. Je wordt dan dat gevoel. Tijdens een 10 daagse vipassana cursus heb ik heel duidelijk mogen ervaren hoe dit werkt.

Alles wat je aandacht geeft groeit en versterkt. In die tijd had ik nog heel erg last van mijn rug. En misschien ken je de 10 daagse wel of misschien ook niet, maar dan even in het kort: deze 10 daagse houd in dat je 10 uur per dag gaat mediteren, 10 dagen lang, 2 maaltijden per dag, geen telefoon, boeken of wat voor afleiding dan ook. Er wordt ook niet gepraat voor 10 dagen. Complete stilte dus. alleen jij met al je gevoelens, emoties en gedachten, waardoor je heel diep naar binnen kunt gaan. Vind hier meer informatie over Vipassana meditatie of het boeken van een 10 daagse.

Ook de gratis meditatie app van Insight Timer is fantastisch. Deze app gebruik ik al vele jaren! Duizenden meditaties, voor ieder wat wils.

Werken met intentie – Zielsbekrachtiging

Reizen!

Reizen heeft mij ook ENORM geholpen in mijn helingsproces. Door je angsten, de culturele verschillen, de moed en de verantwoordelijk voor jezelf. Ik was ook altijd een gigantische chaoot. Ik raakte altijd van alles kwijt, kwam te laat en ik snap nu maar al te goed hoe dat kwam. Ik was verre van bewust. Reizen heeft me bewust en alert gemaakt. In het hier in NU. Ik kon natuurlijk niet mij paspoort of pinpas/ geld verliezen. Dus je wordt oplettender en veel bewuster. Ook de continue nieuwe omgevingen, brengen je volledig in het NU. Je bewonderd en verwonderd alle mooie dingen om je heen, en dat is een prachtige staat. Maar ook minder mooie dingen waar je mee geconfronteerd wordt.

Reizen is een rollercoaster van emoties. Een maand (of paar) reizen kan net zoveel doen als een jaren therapie (ligt er ook nog aan welke therapie;). Misschien leuk om te weten, ik heb een reiswebsite gehad over de Filipijnen. Ik heb daar zo ongeveer 2 jaar gewoond. De website (niet meer onder mijn beheer) heet Puur Filipijnen. Toen volgde ik ook mijn hart ❤️

Je hart volgen

Je hart volgen en loslaten wat jou niet langer meer dient. Waar of misschien van wie wordt je ongelukkig? Die baan, die relatie, vrienden, omgeving of misschien wel familie dat elke keer meer energie kost dan oplevert. Je voelt en weet diep van binnen wel dat het tijd is. Doe dat dan. Wanneer je dingen loslaat, die jou niet meer dienen maak je ruimte voor wat wel bij jou past. En des te meer je dit doet, des makkelijker het wordt. Als jij reageert op impulsen waar je gelukkig van wordt, dan zal je ook meer van die momenten gaan ervaren. Als iets bij mij niet meer resoneert, dan voel ik dat gelijk en dan kan ik dat niet negeren, doe ik dat wel dan voel ik dat in mijn lichaam. Actie dus. Praten, doen of misschien wel knopen doorhakken.

Stop of minder met Social media

Social media is een tweesnijdend zwaard. Aan de ene kant is het een fantastisch middel om contact te onderhouden en verbinding te leggen met anderen, waarbij het ons in staat stelt om te communiceren, informatie te delen en op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt. Aan de andere kant ervaren mensen ook negatieve aspecten van social media, zoals de constante druk om perfecte berichten te plaatsen, het vergelijken van hun leven met anderen, het gevoel van FOMO (Fear of Missing Out) wanneer ze belangrijke gebeurtenissen missen, en de verslavende aard van voortdurend scrollen door feeds.

Hoewel social media veel voordelen biedt, is het belangrijk om bewust te zijn van de negatieve impact die het kan hebben op ons welzijn en om een gezonde balans te vinden in ons gebruik ervan.

Ik som hieronder een aantal van die negatieve aspecten op:

Tijdverspilling: Social media kan een grote hoeveelheid tijd in beslag nemen zonder dat mensen zich er van bewust zijn. Wat ten koste gaat van dingen die veel belangrijker zijn, bijvoorbeeld; dat ene boek lezen, sporten, wandelen of quality time met vrienden en familie.

Vergelijking en onzekerheid: Op social media delen mensen vaak alleen de hoogtepunten van hun leven, wat kan leiden tot een vertekend beeld van de realiteit wat gevoelens van onzekerheid, jaloezie en inadequaatheid kan veroorzaken. Het haalt je letterlijk uit je kracht.

Verslaving: Social media platforms zijn ontworpen om gebruikers te engageren en hen zo lang mogelijk op het platform te houden.

Negatieve invloed op mentale gezondheid: Overmatig gebruik van social media is gekoppeld aan een slechtere mentale gezondheid, waaronder gevoelens van eenzaamheid, stress, angst en depressie. Dit kan komen door vergelijking met anderen, cyberpesten, het gevoel van FOMO (Fear of Missing Out), of blootstelling aan negatieve content op het platform.

Constante bron van afleiding: Social media vormt een constante bron van afleiding die het moeilijk kan maken om te focussen op belangrijke taken of activiteiten. Mensen hebben de neiging om regelmatig hun telefoon te controleren voor updates, waardoor ze moeite hebben om in een staat van diepe concentratie te komen en hun productiviteit kan afnemen.

En tot slot wil ik je graag meegeven: begin je dag NOOIT met social media of zelfs je telefoon. Het is het beste om je dag te starten met meditatie, affirmaties, zielsbekrachtiging (intenties) of het lezen van een interessant boek. Wanneer we net wakker zijn, bevinden onze hersenen zich nog in een theta-golfstaat, waardoor we heel ontvankelijk zijn voor invloeden van buitenaf. Door direct te beginnen met externe zaken die je beïnvloeden, bestaat de kans dat je onbewust negatieve invloeden binnenlaat. Voed jezelf daarentegen met positieve stimuli en leer om juist op dit moment in je eigen kracht te staan.

En wat als we niet naar ons hart luisteren…..

Door niet naar je hart te luisteren worden wij uiteindelijk ziek. Het begint met kleine signalen. Iets voelt niet goed. Dat is al een richtingaanwijzer. Dan komen de pijntjes, ongelukjes, ziekte, burn-out – noem maar op. Als we de kleine signalen negeren worden ze steeds groter. Vroeger was ik met regelmaat verkouden, ik was chronisch vermoeid, extreme slaapproblemen waardoor ik soms helemaal gek (agressief, emotioneel, depressief) kon worden. Echt niet leuk. En als daaraan terug denk ik, dan denk ik; was ik dat?!

Hieronder deel ik graag mijn werk waar je gelijk mee aan de slag kunt. Het zijn twee bijzondere innerlijke reizen.

Ervaar je pure essentie. Jij in pure vorm. We gaan terug (regressie) naar de incarnatie van jou essentie. Deze reis gaat via je moeder, de baarmoeder, de omgeving en je geboorte. We richten ons alleen op jouw eigen energie, zodat je ongeschonden het hier en nu bereikt en vooral verder kunt in je eigen kracht en heelheid.

Deze bijzondere visualisatie-regressie ontvang je als een audiobestand. Met zachte binaural beats en sound effects op de achtergrond voor een diepere ervaring. Je kunt de opname zo vaak beluisteren als je zelf wil.

Jouw investering €22

Voorouder meditatie-regressie. Ontdek welke “familiekwalen” bij jou mogen stoppen. Ontvang unieke informatie die jou helpt in je proces naar heelwording. Deze trance-regressie ontvang je als een audiobestand plus extra informatie hoe jij je hier het beste op kunt voorbereiden. Een therapeut is niet altijd nodig. Doormiddel van zelfonderzoek kan je jouw voorouders al een heel stuk beter begrijpen. Vervolgens kan je dieper gaan met deze geleide regressie.

Jouw investering €22