De kracht van de klik met je therapeut

De kracht van de klik met je therapeut. Of je nu op zoek bent naar een arts, therapeut, coach, of een andere vorm van practitioner, er is een belangrijke factor die van grote invloed kan zijn op het succes van je behandeling of begeleiding: de klik tussen jou en de practitioner. Deze klik, het gevoel van wederzijdse verbondenheid en vertrouwen dat ontstaat wanneer je je comfortabel voelt bij de persoon die je helpt.

De kracht en belang van de klik

Onderzoek heeft aangetoond dat de therapeutische relatie een cruciale rol speelt in de uitkomst van behandelingen en begeleidingssessies. Het hebben van een positieve, vertrouwensvolle en empathische relatie met je practitioner kan vele voordelen hebben:

 1. Openheid en eerlijkheid: Wanneer je je op je gemak voelt bij je practitioner, ben je eerder geneigd om open te zijn over je gevoelens, gedachten en ervaringen. Dit is essentieel voor een juiste diagnose en een effectief behandelplan.
 2. Effectievere communicatie: Een goede klik kan leiden tot een betere communicatie tussen jou en je practitioner. Hierdoor kan de practitioner beter begrijpen wat je nodig hebt en kunnen eventuele misverstanden worden vermeden.
 3. Versterking van motivatie: Een practitioner waarmee je een klik voelt, kan je beter ondersteunen en motiveren tijdens uitdagende momenten in je behandelingsproces. Dit vergroot de kans dat je je therapie of sessie volhoudt.
 4. Gevoel van begrip en empathie: Als je je begrepen en ondersteund voelt, kan dit een positieve invloed hebben op je emotioneel welzijn. Dit gevoel van empathie kan de last van je problemen verlichten.
 5. Verhoogd vertrouwen in het behandelingsproces: Een sterke klik kan het vertrouwen versterken dat je in je practitioner hebt, waardoor je meer bereid bent om de vervolgstappen te gaan zetten. Bij QHHT en regressietherapie wordt veel ingezet op zelf oplossingen aandragen. En tijdens deze sessies komen vele antwoorden vanuit het Hogere Zelf / onderbewuste.
 6. Onderlinge Verbondenheid: Wanneer er een klik is tussen jou en je practitioner, ontstaat er een gevoel van onderlinge verbondenheid. Dit kan je het gevoel geven dat je niet alleen bent in je reis en dat er iemand is die je volledig steunt en begeleidt.
 7. Intuïtieve Begeleiding: Een goede klik met je practitioner kan leiden tot intuïtieve begeleiding. Ze kunnen beter aanvoelen wat je nodig hebt en de juiste benadering kiezen om je te helpen bij je innerlijke processen.

Het vinden van de Juiste Match

Het vinden van een practitioner waarmee je een klik voelt, kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste match te vinden:

 1. Vertrouw op je intuïtie: Luister naar je gevoel tijdens de eerste ontmoeting met de practitioner. Voel je je comfortabel bij deze persoon? Heb je het gevoel dat je open kunt zijn? Het is essentieel om jezelf deze vragen te stellen.
 2. Stel vragen: Aarzel niet om vragen te stellen over de ervaring en het behandelingsaanpak van de practitioner. Dit helpt je om te bepalen of hun werkwijze aansluit bij wat je zoekt.
 3. Wees open over je verwachtingen: Communiceer duidelijk wat je verwacht van de behandeling of begeleiding. Een goede practitioner zal je hierin ondersteunen en realistische doelen stellen.
 4. Geef het tijd: Soms heeft een klik tijd nodig om te ontwikkelen. Geef jezelf de ruimte om bijvoorbeeld de intake te ervaren voordat je beslist of dit de juiste practitioner voor jou is.

Het is belangrijk om verschillende practitioners te overwegen en een aantal vragen te stellen voordat je beslist:

 • Heeft de practitioner ervaring met het begeleiden van mensen in vergelijkbare situaties als de jouwe?
 • Welke benadering, methodieken of stromingen gebruiken ze in hun begeleiding?
 • Zijn ze toegewijd aan voortdurende professionele ontwikkeling en bijscholing?
 • Bieden ze een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken of er een klik is?

Neem de tijd..

Neem de tijd om te luisteren naar je intuïtie en overweeg je gevoelens na een ontmoeting of gesprek met de practitioners. Ga online op onderzoek uit (waarschijnlijk doe je dat nu al 😉 en spreek met meerdere practitioners, zeker als je twijfelt. Zo zal je vanzelf degene vinden die het beste bij jou en je behoeften past.

Check ook de website : Vind een therapeut voor alle therapeuten bij jou in de buurt. Mits ze zich daar aangemeld hebben.

Begeleiding door een practitioner kan een zeer waardevolle innerlijke reis zijn, en de kracht van een klik kan het verschil maken in het bereiken van positieve en transformerende resultaten.

Mocht google je naar dit artikel hebben geleid en je wil graag weten wie ik als persoon ben. Lees dan hier verder (oa. Quantum Healing Hypnose practioner en Regressietherapeute).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *