contact hogere zelf

Contact met je Hogere Zelf, hoe werkt dat? Wat is eigenlijk het Hogere Zelf? En hoe weet je nu of het echt je Hogere Zelf is of je ego? Tijdens een Quantum Healing Hypnose sessie wordt er contact gemaakt met je Hogere Zelf en communiceren we hiermee. Vooraf stel je een vragenlijst op en deze vragen worden dan beantwoord. Tijdens de innerlijke reis ga je in regressie en Jouw Hogere Zelf legt je uit waarom je bepaalde scenes hebt gezien/ waargenomen. Lees hieronder meer over het Hogere Zelf. Wat is het hogere zelf, hoe kan je het onderscheiden van het ego en voorbeelden van gesprekken die naar voren zijn gekomen tijdens de sessies.

Wat is het Hogere Zelf

Het Hogere Zelf is een deel van jou zelf, een deel van jouw Ziel dat nog in contact staat met de oorspronkelijke Bron. Deze Bron kan diverse namen hebben. Het wordt ook vaak de Over Soul genoemd, het Superbewuste of God. Je Hogere Zelf kan waarnemen als jouw intuïtie, je innerlijk weten en communiceert met ons via ingevingen, dromen, ideeën en onverklaarbare sterke gevoelens. We zijn vergeten hoe we hier naar moeten luisteren. Of we durven er gewoonweg niet op te vertrouwen. Terwijl je ongetwijfeld wel eens een situatie hebt meegemaakt dat je achteraf dacht “Shit, ik wist het wel”. Dat was jou Hogere Zelf. Jou aanmoedigen iets wel of niet te doen.

Hogere Zelf of het ego

Hoe kan ik het Hogere Zelf dan onderscheiden van het ego? Tijdens de sessie gaan we voorbij het ego. Je gaat in trance en je ego zal steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. Daarom beginnen we eerst met regressie. Wanneer het onderbewuste jou steeds meer en meer laat zien, voelen en ervaren raak je onbewust dieper in trance en krijgt het ego steeds minder kans om zich ermee te bemoeien. Mocht het wel gebeuren dan merk je dit ook op. Het is een gekke gewaarwording die je overduidelijk opmerkt en ook het verschil. Voorafgaand aan de sessie doe ik altijd eerst een korte en liefdevolle oefening zodat het ego zich niet zal bemoeien met de sessie. Dit werkt heel goed, en sommigen blijven dit gebruiken voor bijvoorbeeld hun eigen meditaties.

In het dagelijkse leven / bewustzijn kan je het Hogere Zelf herkennen aan een diep Innerlijk weten, intuïtie, een voorgevoel. Als we het Hogere Zelf te vaak negeren dan geeft het ons ook klachten, worden we ziek of krijgen we een burn-out. Het Hogere ZELF voel je in je hart. Daarom zegt men waarschijnlijk ook; “Volg je hart”.. Stel een vraag of wanneer er een gevoel bijkomt en je voelt het (warm) tintelen in je hart, dan weet je dat het goed zit. Of hij slaat een paar keer over. Je weet en voelt het instantly.

Zodra je gaat denken dan komt je ego er aan te pas en dan heb je eigenlijk ook al je antwoord. Vaak is het dan een nee. Laat het dan los. Ga er een nachtje over slapen en ga gelijk in de ochtend voelen wat het antwoord is. Dit werkt voor mij in ieder geval altijd heel goed.

Hogere zelf activatie

Tijdens de sessie activeren we je Hogere Zelf doordat je diep in trance bent. Zoals ik hierboven ook al vertelde gaan we voorbij je ego. Het ervaren van Hogere Zelf tijdens een QHHT-sessie kan zeer persoonlijk en individueel verschillend zijn. Sommigen hebben een directe communicatie met hun hogere zelf, dat het haast iets externs lijkt, terwijl anderen een meer intuïtief gevoel van begeleiding ervaren. Deze diepgaande ervaring kunnen we als het eenmaal is geactiveerd, verankeren in je systeem. Zodat je in het dagelijkse leven weer makkelijker hierop kunt intunen. Je kunt ook een verkorte sessie boeken voor een Hoger Zelf activatie.

Gesprekken met het Hogere Zelf tijdens een QHHT sessie

Jouw Hogere ZELF / onderbewuste bepaald van tevoren al wat er aan jouw getoond zal worden. Zij weet precies wat jij nu op dit moment nodig hebt en aankan. Dit gaat zelfs nog verder, want als jij de keus maakt om een sessie te gaan doen dan wordt er al energie in werking gezet. Je bent bijvoorbeeld bezig met de vragenlijst en je Hogere Zelf kijkt dan al met jou mee 😉 Tijdens het voorgesprek “luistert” het Hogere Zelf ook mee, stemmen onze energieën zich op elkaar af en vaak is deze energie voelbaar aanwezig.

Vragen stellen aan je Hogere Zelf

Wanneer we op het punt aankomen dat we vragen gaan stellen aan het Hogere Zelf, dan kan dat in eerste instantie een beetje ongemakkelijk voelen. Zeker als je hier nog geen ervaring mee hebt. Je neemt van alles waar en je kunt ook nog steeds “denken” dat dit gek is. Op dit moment sta je al zo mooi en diep in contact met je zelf en dat er echt op mag vertrouwen wat er dan binnenkomt. En zoals altijd, de eerste ingeving is altijd de juiste.

Vertel vooral zoveel mogelijk wat je binnen voelt komen. Dit waarnemen (voelen, zien, horen, weten) Dit is de taal van de ziel. Geef het de ruimte. Laat de woorden uit je stromen, laat het flowen en je voelt dat het juist is. Je voelt hoe je Hogere Zelf jou op een liefdevolle manier en soms zelfs wat streng toespreekt. En er kan zelfs humor aan te pas komen!

Een vraag die regelmatig naar voren komt: met uitgelicht antwoord

Ik voel me vastgelopen. Wat moet ik doen om vooruit te komen in het leven? Ik licht het volgende antwoord uit omdat het velen van ons zou kunnen aanspreken, aangezien ik het zelf ook herken.

HZ: Dit is een wereldwijd gevoel. Veel mensen voelen zich vastgelopen op één of meer gebieden van hun leven.

Dit heeft te maken met de grote verandering waarin je je bevindt. Het is eigenlijk een “pauze” te midden van de snelle verandering die je doormaakt. Een pauze, omdat er dingen zijn die aangepakt moeten worden; kwesties om te herzien en te onderzoeken voor heling, vergeving, acceptatie, begrip, leren en loslaten…

Deze periodes die je ervaart als “vastzitten” zijn bedoeld om je in staat te stellen de dingen (wonden, overtuigingen, patronen, gebeurtenissen, relaties, enz.) op te lossen die je niet kunt meenemen terwijl je groeit. Dingen die je tegenhouden om te ascenderen, te groeien of hoe je dit collectieve proces ook wilt noemen.

De gebieden en specifieke plaatsen waar je vastzit, zijn de dingen die je nu dient te onderzoeken en op te lossen. Op het eerste gezicht lijkt dit veel werk. Maar op dit moment is er zoveel ondersteuning om je heen hiervoor. Alles wat er gebeurt, ondersteunt je groei, heelwording, zodat je het kunt loslaten / transmuteren. En het kost nu veel minder moeite dan ooit tevoren. Zelfs een beetje aandacht en intentie zal wonderen verrichten.

🤍

Humor

Het komt regelmatig voor dat het Hogere Zelf de cliënt streng maar toch liefdevol wijst op dingen die ze nu echt beter moeten gaan doen. Omdat ze dit diep van binnen al weten. Het Hogere Zelf noemt hen dan eigenwijs “Zij weet het wel, maar ze doet het niet”. Hier wordt vaak hard om gelachen omdat ze zich dan best betrapt voelen.

Altijd druk en geen geduld

Tijdens deze sessie ervaarde de vrouw een leven als een steen. Een steen rondzwervend in het universum. Een steen roterend door het universum. Het doel was aanwezig zijn, in balans te zijn en in harmonie met het geheel. Haar enige taak was roteren zodat er geen “botsingen” zouden ontstaan. Gek genoeg is dit precies wat zij in haar huidige leven miste. Ze mocht dus ervaren hoe het was om een steen te zijn geweest en hoe simpel het was geweest om voor duizenden jaren alleen maar te zijn. Dit wou het Hogere Zelf haar laten VOELEN en ervaren zodat ze dit mee kan nemen in het huidige leven. RUST, GEDULD en ZIJN.

Carrière plannen

In deze sessie kwam naar voren dat de vrouw (Kim) vroeger een medicijnvrouw was. Ze werkte met planten en bloemen die ze vooral in de bossen verzamelde en uit haar eigen tuin. Ze had daar opvallend veel vrouwen om zich heen en vooral s’avonds was het een gezellig samenzijn rondom het kampvuur waar er veel werd gedanst en gelachen. Toen ik het Hogere Zelf vroeg waarom die scene naar voren was gekomen, vertelde het ons; ” Kim wil graag haar werk meer en meer online laten gebeuren en minder persoonlijke sessies doen. Maar ze moet zich juist focussen op life events, juist nu moet ze meer verbinden en live met groepen gaan werken. Kennis delen over eetbare en medicinale planten, samen koken en genieten. Dat is haar missie”. Wow, we waren beiden onder de indruk.

Tijdens het voorgesprek had ze inderdaad aangegeven meer online te willen doen. Ze had ook vragen hoe ze dit het beste kon aanpakken. Ze dacht aan geautomatiseerde trainingen en stoppen met 1 op 1 sessies. Kim werkt als ayurvedisch natuurvoedingscoach en is nu toch een heel ander pad ingeslagen. Ze liet me laatst nog weten dat er veel veranderd is en dat zij zich super goed voelt.

Problemen met belasting plus een BKR registratie

Yess, we kunnen ook hele aardse 3D dingen vragen. Deze client maakte zich zorgen over een BKR-registratie. Hij wilde graag weten hoe hij hier vanaf kan komen. Zijn vorige leven had te maken met het beschermen van geheime genootschappen, en het leek in eerste instantie niet zoveel te maken te hebben met deze vragen. Het mooie is dat we echt alles aan het Hogere Zelf kunnen vragen.

De vraag was toen; “Hoe komt J. van zijn BKR-registratie af”? Hogere Zelf: In dit geval gaat het om een beperking. Het is bedoeld om J. te beperken, hem in de box te houden – zijn energie blijft laag op deze manier. Maar hij zit eigenlijk niet op dat niveau. Wat nodig is, hij moet deze angst hierover kwijtraken en de energie hooghouden. Deze angst is niet wat hij is. Hij heeft gehandeld vanuit goede intenties. Een gevecht is niet nodig, wat nodig is, is de waarheid, kalmte en rust. Angst laten varen en vertrouwen. En vandaaruit zijn missie gaan uitvoeren: liefde en licht verspreiden. Waar hij “toevallig” in een vorig leven over had moeten waken 😉

Gezondheid

Gezondheidsvragen komen regelmatig aan bod. Men vraagt zich af waar de ongemakken vandaan komen en wat ze eraan kunnen doen. Hieronder enkele korte vragen en antwoorden van diverse cliënten die ik als X benoem.

Kanttekening bij deze informatie.
Alle heling is zelf heling. Ik heel niet, ik begeleid jou door het proces. Vanuit mijn werk wordt er op een holistische wijze naar “dis-ease” gekeken.
Er wordt al dan niet bewust gebruik gemaakt van het fenomeen epigenetica. Het toont namelijk aan dat gedachten, gebeurtenissen, gevoelens, ervaringen allemaal hun inwerking hebben op DNA. Oftewel, de controle over je leven wordt niet alleen bepaald door erfelijkheid, maar ook door de geest.

Man met angst voor prostaatkanker (nadat zijn broer daaraan was overleden en hij ook verschijnselen kreeg)
Moet X zich zorgen maken over de klachten die hij heeft met betrekking tot zijn prostaat? HZ: Nee, hij heeft deze klachten zelf gemanifesteerd omdat hij de angst had dit ook te krijgen. Hij is naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze hem verteld dat hij actieve cellen had. Dit zijn goedaardige cellen. Wat moet X doen om zich hier beter bij te voelen? HZ: Vertrouwen. Laat de angst gaan, dat is niet wat jij bent. Neem tijd voor jezelf, mediteer en laat de liefde letterlijk door je lichaam stromen.

Vrouw met jarenlange vermoeidheid
Hoe komt het dat X zich zo extreem vermoeid voelt? HZ: Toen X jonger was, is ze gepest. Ze was altijd trager dan de rest van de klas. Daar was ze klaar mee dus ze ging sneller proberen mee te doen. Waardoor ze uit haar eigen natuurlijke balans raakte. Dit werd haar overlevingsmechanisme. Om zodoende beter geaccepteerd te worden. Ze rende zichzelf voorbij en dat doet ze nu nog steeds. Daardoor is haar lichaam moe. Ze zal beter naar haar eigen lichaam moeten luisteren en ze moet meer rust nemen. X knikt en lacht; eigenlijk weet ik dat ook wel maar nu voel ik het echt.

Vrouw met uitgezaaide negatieve cellen
Door welke situatie of conflicten heeft X. de klachten gekregen? HZ: Ze heeft teveel druk op zichzelf gelegd. Het is een soort bewijsdrang die ze heeft aan met name haar ouders / familie omdat ze wil dat ze trots zijn. En wat heeft haar dat opgeleverd? HZ: Niet veel. Heeft het dan nut om dit na te blijven streven? HZ: Nee, bewijsdrang naar de buitenwereld is haar grootse probleem, voortkomend uit angst voor afwijzing. Daardoor gaat ze dingen doen die voor de buitenwereld goed lijken en niet goed voor haarzelf.

Wat moet X doen om haar situatie te verbeteren? HZ: Lief zijn voor haarzelf, maar daar is ze al mee bezig. Haar tijd nemen. Dingen doen waar zij gelukkig van wordt. En wat is dat dan zoal? Muziek, zingen en dansen. X glimlacht. HZ: X vraagt zich af de ziekte het einde van haar leven is? HZ: Nee, ze is veel sterker dan dit. Ze zal dit overwinnen, het is nog niet haar tijd. X huilt en knikt ja. Een diep innerlijk weten overvalt haar.

Relaties

Vragen gerelateerd aan relaties komen ook veel voor. Vaak worden er tijdens de regressie al verbanden gelegd naar bekende energieën. Als ik dan op het einde vraag of je iemand (her)kende, dan wordt dit altijd gelijk gevoelt. In mijn eigen regressie (QHHT) kwam mijn vader naar voren. Ik VOELDE al dat hij het was. Telepathisch voer je dan vaak een emotioneel gesprek met elkaar. Vaak worden ook kinderen, huidige partners en familieleden verbonden aan de “mensen” die ze tijdens de regressie hebben ervaren.

Man zag zichzelf in een vorig leven als “raadgever” van het (indianen) dorp
Waren er in het leven dat X. mocht ervaren nog bekenden die hij kent in huidige leven? HZ: Ja, de vrouw. En wie is die vrouw dan? HZ: Zijn vriendin waar hij nu een relatie mee heeft. Waren er nog meer bekenden in dat dorp? HZ: Ja, die bevriende man die om raad kwam vragen. Zij hebben elkaar onlangs weer ontmoet. Het is vriend F. (hij had deze vriend onlangs leren kennen en de klik was er meteen)

Vrouw vraagt zich af of er nog een ziel bij haar in het gezin komt
Is er nog een ziel die naar het gezin van X. komt? HZ: Ja. Wordt dit dan een jongen of een meisje? HZ: Een jongentje. Mag X dan nu deze energie voelen en een indruk krijgen hoe hij eruit ziet? X begint te glimlachen.. Ik zie ze samen spelen (met haar dochter), hij heeft blond haar en een hele lichte, lieve energie. Mogen wij weten wanneer hij bij het gezin zal komen? HZ: Wanneer de tijd rijp is.

Man zag zichzelf in meerdere levens met dezelfde “energie” (man/vrouw)
De relaties die X. had in deze diverse levens, kent hij deze energie in het huidige leven? HZ: Dit is de vrouw waar X. momenteel mee aan het daten is. Hij voelt een extreme connectie met haar. Het zijn tweelingzielen. Ze zijn al vele levens samen geweest en ook in dit huidige leven zullen ze weer samen komen. Het lijkt alsof zij nu niet wil, maar beiden zullen nog eerst wat intern werk moeten verrichten.

Diverse vragen

Vrouw wilde met man en macht verhuizen omdat er een spinnenplaag in haar huis was (dit had ze mij vooraf verteld en ook tegen haar familie)
Is het echt nodig om te verhuizen ivm de spinnenplaag? HZ: Het gaat niet over de spinnen. Ze wil verhuizen omdat ze verder bij haar familie vandaan wil zijn. De druk is te groot om telkens met haar familie geconfronteerd te worden. Zij moet eerlijk zijn naar haar familie toe en dan alsnog een besluit nemen.

Net verhuist naar een nieuw huis (onderbuikgevoelens over dit huis)
Is het huis waar X. nu woont de juiste plek voor haar? HZ. Voor nu wel maar niet voor de langere termijn. Ze zal later weer gaan verhuizen, maar dit voelt ze al. Zijn hier negatieve entiteiten in huis? HZ: Nee, maar het huis staat op lagere energie stroming. Kan zij hier nu iets aan doen? HZ: Nee, ze hoeft zich hier niet druk over te maken. Werk vooral aan je eigen energie hooghouden.

Bodyscan

Op het eind doen we (Hogere Zelf, cliënt) nog een bodyscan. Ik vraag het Hogere Zelf het lichaam te scannen en te voelen waar er nog eventuele ongemakken zitten en/of we dit mogen helen. Soms is het antwoord dat er nog een les aan vast zit en tijd nodig heeft. Regelmatig wordt het gelijk weg gehaald. Vastgezette energie verlaat het lichaam en lichte energie komt er voor in plaats. Je voelt het dan tintelen door je lichaam en letterlijk lichter worden.

Benieuwd of een Quantum Healing Hypnose sessie iets voor jou kan betekenen?

zonneschijn door de bomen
Klik dan hier verder..

Tweelingziel loslaten

Tweelingziel loslaten Voel je de pijn van het afgescheiden zijn, maar vind je het moeilijk je tweelingziel los te laten? De oplossing is misschien niet wat je wilt, maar het...
Meer informatie

Tweelingziel test

Tweelingziel test Welkom bij deze Tweelingziel Test. Deze test is ontworpen om inzicht te geven in de aard van je relatie en om te verkennen of er kenmerken zijn die...
Meer informatie

Heksenwond | Heel een eeuwenoud trauma

Heksenwond | Heel een eeuwenoud trauma De heksenwond, een eeuwenoud trauma dat diepgeworteld in ons DNA en collectieve bewustzijn ligt. Een diepe, vaak onbewuste pijn die voortkomt uit eeuwenlange onderdrukking,...
Meer informatie

De kracht van de klik met je therapeut

De kracht van de klik met je therapeut De kracht van de klik met je therapeut. Of je nu op zoek bent naar een arts, therapeut, coach, of een andere...
Meer informatie

Wat is Quantum Healing?

Wat is Quantum Healing? Wat is Quantum Healing en hoe werkt dit? Quantum Healing is gelinkt aan ontdekkingen in de kwantumfysica. Daar wordt het uitgelegd dat alles energie is en...
Meer informatie

Tweelingziel | Alles wat je hierover wil weten

Tweelingzielen | Alles wat je hierover wil weten Tweelingziel is een veel besproken onderwerp. In mijn werk als regressietherapeut (QHHT) zie ik dit regelmatig voorbij komen en krijg er vaak...
Meer informatie

Is Quantum Healing Hypnose iets voor mij?

Is Quantum healing hypnose (QHHT) iets voor mij? Is het niet te zweverig? Kan ik dit ook doen als je niet zo spiritueel bent aangelegd? Hieronder zal ik je verder...
Meer informatie

Contact met je Hogere ZELF

Contact met je Hogere Zelf, hoe werkt dat? Wat is eigenlijk het Hogere Zelf? En hoe weet je nu of het echt je Hogere Zelf is of je ego? Tijdens...
Meer informatie

Hoe werken hersengolven en het bewustzijn

Hersenen produceren hersengolven en deze bepalen jou staat van bewustzijn. Het menselijk brein is complex en constant aan het werk. Het communiceert via elektrische signalen en legt (nieuwe) neurale paden...
Meer informatie

Wat is het verschil tussen regressietherapie en Quantum Healing Hypnose?

Quantum Healing Hypnose is een vorm van regressie- en reïncarnatietherapie. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee sessies? Laat ik eerst de twee termen regressietherapie en reïncarnatietherapie in het...
Meer informatie

Wat is een Ziel?

Wat is een Ziel? Eenmaal op het spirituele pad aangekomen en zelfs buiten dat, kunnen we haast niet om deze vraag heen.  Zonder precies te weten wat de ziel is,...
Meer informatie
{"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}

4 gedachten over “Contact met je Hogere ZELF”

 1. Tanja Verburen

  Hi,

  Ik heb een video gemaakt op basis van je website.

  Zou je het leuk vinden deze te ontvangen?

  Zo Ja, naar welke email adres zou ik deze kunnen sturen.

  groet
  Tanja

  1. Hi Tanja, Dank je wel voor je bericht en voor het maken van een video op basis van mijn website. Leuk, waardeer je interesse en inzet. Als je me kunt laten weten waar de video precies over gaat en wat je ermee van plan bent, dan kan ik een beslissing nemen over het al dan niet ontvangen ervan. En het emailadres staat op de website, dus mailen kan altijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *